Tietoa meistä

Tietoa meistä

Burris company

Burris Company perustettiin vuonna 1971 ja nimettiin perustajansa Don Burrisin mukaan. Burris toimi tuolloin suunnitteluinsinöörinä Redfieldillä, Denveriläisellä optiikkavalmistajalla, ja uskoi pystyvänsä valmistamaan paremman kiikaritähtäimen kuin markkinoilla oli saatavilla.

12-vuotisen Redfield-uransa aikana hän keskittyi tuotesuunnitteluun ja -hallintaan, ja häntä on kiittäminen useista alan innovaatioista, kuten:

Ensimmäinen jatkuvakeskitteinen, suurentumaton ristikko eri suurennoksilla varustetuissa kiikaritähtäimissä. Tämä ratkaisu on käytössä 99%:ssa kaikista nykykiikaritähtäimistä.

  • Ensimmäiset 4-12x ja 6-18x kiikaritähtäimet
  • Redfield Accu-Range -kaksoisristikkotähtäin etäisyyden mittausasteikolla
  • Redfield Wideview -kiikaritähtäin

Yhtiön ensimmäisten neljän vuoden aikana Don Burrisin uusi yritys valmisti kiikarinrenkaita, kiikarinjalkoja ja avotähtäimiä, mutta ei kestänyt pitkään ennen kuin hän palasi urheiluoptiikan suunnittelun ja valmistuksen pariin. Yhtiön ensimmäinen kiikaritähtäin oli nimeltään Fullfield, jota hän alkoi markkinoida vuonna 1975. Siitä on sittemmin muodostunut alan ikoni, jota valmistetaan vielä tänäkin päivänä.

Vaikka Don Burris kuoli vuonna 1987, hänen nimeään kantava yhtiö jatkoi kasvuaan ja tuli markkinajohtajaksi lukuisilla innovatiivisilla tuotteillaan. Beretta Holdings osti yhtiön vuonna 2002, jolloin siitä tuli osa Berettan yhtiöperhettä. Nykyisin yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu kiikaritähtäimiä niin metsästykseen kuin ammatti- ja urheiluammuntakäyttöön, punapistetähtäimiä, sekä kokonainen sarja kiikarinrenkaita ja -jalkoja.